'Willem ll grijpt keihard in: Grim ontslagen, Mathijsen op non-actief gesteld'

'Willem ll grijpt keihard in: Grim ontslagen, Mathijsen op non-actief gesteld'

08-03-2022 10:47 Laatste update: 10:57
143

Fred Grim is ontslagen als trainer van Willem ll, zo meldt het Brabants Dagblad op basis van betrouwbare bronnen. Technisch directeur Joris Mathijsen is op non-actief gesteld.

Willem ll heeft grote degradatiezorgen en na de 0-0 van afgelopen weekend tegen sc Heerenveen is er door de clubleiding ingegrepen. Onder Grim waren de prestaties slecht, maar de kritiek op Mathijsen nam ook steeds meer toe. Hij is verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie.

De nood is hoog bij Willem ll, dat nog maar twee punten boven de degradatiestreep staat. Aankomend weekend spelen de Tilburgers uit bij Willem ll, maar dat gebeurt dus zonder Grim. Willem ll nam vorig jaar middenin het seizoen ook al afscheid van Adrie Koster, die net daarvoor zijn contract verlengd had. De club wist zich op de slotdag van de Eredivisie te handhaven, waarna de ambitie werd uitgesproken om het dit seizoen niet zover te laten komen.

Het is nog niet duidelijk wie er aankomend weekend voor de groep zal staan bij Willem ll. Grim nam Denny Landzaat mee als assistent, wat er met hem gebeurt is ook nog onduidelijk.