Denen lyrisch na 'knotsgekke avond' bij PSV: 'Zullen we nog jaren over praten'

11-03-2022 00:24 Laatste update: 00:31
42

Acht doelpunten, eerlijk verdeeld over beide teams: PSV en FC Kopenhagen zorgden donderdagavond voor een spektakelstuk in het Philips Stadion. In Denemarken wordt er enthousiast gereageerd op het spel van Kopenhagen, dat PSV vooral in de eerste helft compleet verraste.

'We moeten een paar jaar terug om een helft van FC Kopenhagen te vinden die op zo'n hoog niveau gespeeld werd', is Ekstra Bladet lyrisch. 'Zo dynamisch, zo bevrijd, zo dapper. In het stadion waar aanvallende legendes als Ronaldo, Romário en Ruud van Nistelrooy gespeeld hebben, waren de PSV-fans in een goed humeur. Met dubieuze technomuziek en knipperende lichten.'

Waar de eerste helft goed was voor Kopenhagen, daar was de tweede helft voor PSV. De Eindhovenaren kwamen op 3-3, maar vervolgens ging het wederom mis. 'Pep Biel kon opnieuw scoren en Kopenhagen op een 4-3 voorsprong zetten. Maar het mocht gewoon niet zo zijn: Eran Zahavi liet het stadion voor een vierde keer ontploffen met zijn doelpunt: 4-4.'

'Een knotsgekke avond', zo vat B.T. het duel samen. 'Een feestelijke wedstrijd, één van de wildste Europese confrontaties van een Deens elftal ooit. Kopenhagen liet in de moeilijke uitwedstrijd af en toe magisch offensief spel zien.'

Hier is V2 het mee eens. 'De waanzinnige wedstrijd in Eindhoven is er eentje waar we de komende jaren nog vaker over zullen praten. 94 minuten waanzin. Acht goals, een gemiste penalty en uitblinkende Denen. Op zo'n donderdag kan alles gebeuren, maar er waren er maar weinig die zo'n spektakel hadden verwacht. Over deze strijd zullen we nog jaren praten. Voetbal, wat een sport.'