Premier League grijpt wederom keihard in bij Chelsea: Abramovich 'disqualified'

Premier League grijpt wederom keihard in bij Chelsea: Abramovich 'disqualified'

12-03-2022 13:36 Laatste update: 13:53
85

Roman Abramovich is uit zijn functie gezet bij Chelsea. De Premier League heeft de Rus 'gediskwalificeerd', zo laat het in een officieel statement weten. 

De beslissing heeft geen invloed op het speelschema van Chelsea, dat zijn wedstrijden gewoon kan blijven spelen. The Blues kregen eerder al zware sancties opgelegd vanwege de banden met Rusland. Zo zijn alle rekeningen en bankpassen van de club geblokkeerd, waardoor er geen geld opgenomen kan worden. Daarnaast besloot hoofdsponsor Three de verbintenis met Chelsea op te zeggen.

De opgelegde sancties zorgen er ook voor dat Chelsea geen nieuwe spelers kan kopen. Een eventuele verkoop van de club kan op deze manier ook niet doorgaan. "Er kunnen geen veilige havens zijn voor degenen die de wrede aanval van Poetin op Oekraïne hebben gesteund", liet de Britse premier Boris Johnson weten.

Chelsea mag door de opgelegde maatregelen ook geen losse wedstrijdtickets meer verkopen. De club heeft wel een speciale licentie gekregen, zodat het kan blijven voetballen. Bekijk het volledige maatregelenpakket hier.