Ajax stoomde Huntelaar al klaar voor nieuwe rol: 'Staan voor talentontwikkeling'

Ajax stoomde Huntelaar al klaar voor nieuwe rol: 'Staan voor talentontwikkeling'

13-03-2022 17:53
54

Ajax verraste zondag met het terughalen van Klaas-Jan Huntelaar, maar heeft de oud-spits achter de schermen al eerder warm gemaakt voor een nieuwe rol in de cluborganisatie. Huntelaar verruilde de Amsterdammers in januari 2021 voor Schalke 04, stopte een half jaar later met voetballen en was zich sindsdien aan het oriënteren op een nieuwe carrière.

Algemeen directeur Edwin van der Sar bevestigt via de clubkanalen dat Ajax contact heeft gehouden met de Achterhoeker. "Wij waren op de hoogte van zijn interesses en zijn ambitie om op termijn technisch directeur bij een profclub te worden. Om die reden heeft hij sinds de zomer al een paar keer een kijkje bij ons in de keuken gekregen en zo bijvoorbeeld vergaderingen van de directie en de Raad van Commissarissen bijgewoond. Ajax staat voor talentontwikkeling en daar past deze nieuwe rol van Klaas Jan in", laat hij weten.

Huntelaar gaat voorlopig technisch manager Gerry Hamstra en trainer Erik ten Hag – die samen het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars tijdelijk opvangen – ondersteunen, maar wellicht zit er in de toekomst dus meer in. Ajax betrekt de oud-spits in elk geval bij de internationale scouting en het reguliere technisch overleg. "Dus allemaal taken met de focus op betaald voetbal. Het mooie aan Klaas Jan is dat hij veel verstand heeft van het internationale topvoetbal, goed over dingen nadenkt en dat hij een duidelijke eigen mening heeft. Ik ben er van overtuigd dat hij die, ook al is hij nieuw in deze rol, meteen zal geven", aldus Van der Sar.