Blind wil Onana en arbitrage niet afvallen: 'Het is makkelijk, maar dan nog...'

Blind wil Onana en arbitrage niet afvallen: 'Het is makkelijk, maar dan nog...'

15-03-2022 23:32 Laatste update: 23:40
62

Ajax moet de hand in eigen boezem steken na de schlemielige Champions League-uitschakeling tegen Benfica, vindt Daley Blind. De routinier weigert echter om doelman Andre Onana af te vallen na diens taxatiefout, die de 0-1 van Darwin Núñez inleidde.

Na afloop was het een dooie boel in de Ajax-kleedkamer. "Ik kan het niet anders omschrijven", aldus Blind in gesprek met RTL. "Het doet pijn, ik denk dat het onterecht is. En hoe moeilijk het ook is om te accepteren, is het topvoetbal waarop het beslist wordt op kleine momenten. En ook veel op spelhervattingen. En dat is vandaag (dinsdag, red.) het geval geweest, want ik heb eigenlijk heel weinig op ons spel aan te merken."

Ajax had ook niet veel corners en vrije trappen weggegeven, benadrukte Blind. "Dus ja, één moment, moet je toch je mannetje staan in the box. Dan kunnen we wel naar de scheidsrechter gaan wijzen dat die hem te makkelijk geeft, maar we moeten het bij onszelf zoeken", aldus de linkspoot, die na het zien van de beelden bij zijn woorden bleef. "Ja, het is makkelijk, maar dan nog…"

Vervolgens kreeg hij de vraag wat er precies misging bij het doelpunt. Blind wilde echter niet naar Onana wijzen. "Zo goed heb ik hem ook niet geanalyseerd, dat weet ik niet. Hij (Núñez, red.) kopt hem erin, ik denk dat iemand van ons hem weg moet koppen."