FC Utrecht presenteert klankbord Advocaat en nieuwe assistent voor Kruys

FC Utrecht presenteert klankbord Advocaat en nieuwe assistent voor Kruys

24-03-2022 10:03
9

Dick Advocaat gaat bij FC Utrecht fungeren als klankbord voor interim-trainer Rick Kruys. Oud-speler Michael Silberbauer wordt assistent in De Galgenwaard, maken de Domstedelingen donderdagochtend bekend.

Kruys is door Utrecht doorgeschoven na het ontslag van René Hake. Hij beschikt over de benodigde papieren, maar nog niet over ervaring. Om die reden heeft Utrecht Advocaat benaderd. De Kleine Generaal assisteerde eerder onder meer Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Hij zal tijdens duels van Utrecht overigens niet op de bank plaatsnemen. 

Silberbauer speelde tussen 2008 en 2011 bij FC Utrecht. De voormalig Deens international deed de afgelopen jaren ervaring op als assistent-trainer bij FC Biel-Biene, FC Luzern, Midtjylland O19 en FC Basel. Daarnaast was Silberbauer hoofdtrainer van het Canadese Pacific FC.

"We zijn blij dat we de staf weer compleet hebben door het toevoegen van twee mannen die de club goed kennen", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam. "Michael is een echte clubman, een leider met een winnaarsmentaliteit. Hij kan zijn ervaring overbrengen op de groep. Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een expert op het gebied van data, waardoor hij een welkome aanvulling is in de technische staf."

Zuidam is ook blij met de komst van Advocaat, die in 1983-1984 voor de club speelde en in 2018/2019 trainer was van Utrecht. "Dick kent de club natuurlijk en heeft ook al eerder met Rick samengewerkt. Het was een nadrukkelijke wens van Rick om Dick toe te voegen aan de staf, zodat hij een extra mogelijkheid om te klankborden heeft. We zijn blij dat Dick paraat staat met zijn jarenlange ervaring."