Buijs baalde van belletje FC Groningen: 'De manier waarop heb ik moeite mee'

Buijs baalde van belletje FC Groningen: 'De manier waarop heb ik moeite mee'

03-04-2022 11:52 Laatste update: 12:09
60

FC Groningen liet Danny Buijs onlangs weten dat zijn contract niet wordt verlengd. De frustratie zit hem bij Buijs meer in de manier waarop en de timing, vertelde hij zondagochtend bij ESPN.

Het is geen geheim dat Buijs en technisch directeur Mark-Jan Fledderus geen beste vrienden zijn. "We zijn qua persoonlijkheid heel verschillend, maar ik heb meerdere mensen om me heen die verschillend zijn, maar waar ik toch goed mee samenwerk. Soms is dat juist wel goed. Het gaat ook om een stukje visie en inhoud. Dat mag ook, want in de voetballerij is er niet één waarheid. De manier waarop, daar had ik wel moeite mee", zegt Buijs bij Goedemorgen Eredivisie.

"Het gesprek zou gevoerd worden in de winterstop. Op hun verzoek wilden ze dat naar voren halen, dat werd me begin november gecommuniceerd. Dan kun je al een datum plannen. Het duurde en het duurde, tot drie dagen voor de winterstop na de wedstrijd tegen Heracles, die we verloren", zegt Buijs.

Buijs kreeg the day after een belletje van de Groningen-leiding. "Zondagochtend werd ik om 08.00 uur gebeld: of ik drie dagen later op mijn eerste vrije dag op gesprek kon komen. Daar had ik wel moeite mee. Dat kon ook gewoon op maandag of dinsdag."

Inmiddels is bekend dat Frank Wormuth vanaf aankomend seizoen de trainer van Groningen is.