VP's Elftal van de Week: Twente voert Overijssels front aan, ook PSV en Feyenoord

VP's Elftal van de Week: Twente voert Overijssels front aan, ook PSV en Feyenoord

04-04-2022 10:00
45

Na speelronde 28 van dit Eredivisie-seizoen is het Overijssel boven in ons Elftal van de Week. FC Twente maakte indruk tegen PSV, terwijl Go Ahead Eagles en Heracles Almelo belangrijke zeges op PEC Zwolle en Fortuna Sittard boekten: Twente, Go Ahead en Heracles bezetten zeven van de elf posities, aangevuld door spelers van FC Utrecht, PSV, AZ en Feyenoord.

Koen Bucker (Heracles Almelo)
Eerste keus Janis Blaswich verkast na vier uitstekende seizoenen naar RB Leipzig, heeft Heracles zijn opvolger al in huis? Bucker mocht zondag keepen tegen Fortuna Sittard en solliciteerde in elk geval naar een basisplek, met een onfeilbaar optreden.

Quinten Timber (FC Utrecht)
Het FC Utrecht van nu is geen schim meer van het FC Utrecht van begin dit seizoen, maar Timber blijft onverstoorbaar zijn wedstrijden spelen. Zuur dat Michiel Kramer hem vlak voor tijd van het matchwinnerschap beroofde, maar de jeugdinternational kon alsnog terugkijken op een geslaagd optreden tegen RKC Waalwijk.

Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)
Feyenoord prijst zich elke week gelukkig met Gernot Trauner, maar ook Go Ahead heeft zijn Duits sprekende Kale Klets. De al bijna veilige promovendus heeft het aflopende contract van Nauber formeel opgezegd, maar gaat wellicht nog het gesprek aan met de centrale verdediger. Tijdens de IJsselderby van zondag bewees hij eens te meer zijn waarde centraal achterin.

Giacomo Quagliata (Heracles Almelo)
Bij Heracles lopen ze weg met de energieke Italiaan, de Vespa op de linkerflank, die nog veel meer kan dan draven en buffelen. Jackie zette Heracles zondag op het goede spoor tegen Fortuna Sittard, met zijn eerste treffer op de Nederlandse velden.

Philippe Rommens (Go Ahead Eagles)
De promotie van vorig seizoen kwam uit de lucht vallen, maar Go Ahead is begin april al nagenoeg veilig, terwijl het rivaal PEC Zwolle een extra zetje richting de Keuken Kampioen Divisie heeft gegeven. Rommens is sowieso al prima op dreef in 2022 en besliste de IJsselderby met een geweldige uithaal.

Michel Vlap (FC Twente)
PSV wist niet wat het meemaakte tegen FC Twente, dat de Eindhovenaren bij de strot greep en een half uur lang op alle fronten aftroefde. Vlap was de aanjager en werd in zijn beste wedstrijd van dit seizoen beloond met een treffer.

Joey Veerman (PSV)
Maar PSV kwam uiteindelijk terug tot 3-3, nadat Veerman met een gevoelige schuiver van afstand de fraaie comeback inleidde. De Eindhovenaren zakten aanvankelijk diep door de ondergrens in Enschede en herpakten zich knap, maar Veerman was wel degelijk op de afspraak.

Daan Rots (FC Twente)
We blijven even in Enschede, waar Daan Rots uit Groenlo de voorlopige kroon op zijn eerste volledige Eredivisie-seizoen zette. De rechtsbuiten was één van de absolute uitblinkers bij het sowieso imponerende FC Twente: niet te houden en goed voor twee assists.

Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)
De vicetopscorer van de Eredivisie mag uiteraard ook niet ontbreken. Van Wolfswinkel scoorde twee keer en legde bovendien al zijn energie in het opjagen van de PSV-defensie. Des te indrukwekkender als je je bedenkt dat de ervaren spits last van zijn buik kreeg en op het punt stond om over te geven

Vangelis Pavlidis (AZ)
Van degradatievoetbal met Willem II naar Europees voetbal met AZ: het was een grote stap, maar Pavlidis heeft zijn plekje wel gevonden in Alkmaar. De Griek was zaterdag tegen Vitesse betrokken bij alle drie de Alkmaarse treffers: de eerste maakte hij zelf, de tweede schoot Jacob Rasmussen onder Pavlidis' druk in eigen doel, de derde viel nadat hij een penalty afdwong.

Luis Sinisterra (Feyenoord)
Que si, que no, que Luis Sinisterra. Feyenoord beet zich lange tijd stuk op de verdedigende muur van Willem II, maar uiteraard was het de Colombiaan die verlossing bracht. Het Legioen mag nog even van hem genieten, want het moet wel heel raar lopen wil Sinisterra na dit seizoen geen toptransfer maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie