Twee interlands, twee goals: veelbesproken Egurrola pakt hoofdrol bij Leeuwinnen

12-04-2022 20:37 Laatste update: 20:37
11

De Oranje Leeuwinnen hebben ook de tweede wedstrijd in korte tijd gewonnen. Na de 12-0 overwinning op Cyprus in de WK-kwalificatie werd Zuid-Afrika met 5-1 verslagen in een oefenduel. Hoogtepunten waren de 4-1 en 5-1 van Damaris Egurrola, die tegen Cyprus haar debuut maakte.

Oranje kwam al snel op voorsprong. Jackie Groenen zette de 1-0 op het scorebord na twaalf minuten spelen. En hoe: ze schoot de bal van afstand via de onderkant van de lat tegen de touwen. Erg lang konden de Leeuwinnen echter niet genieten van de voorsprong. De watervlugge Thembi Kgatlana, die regelmatig aan de aandacht van de Oranje-defensie wist te ontsnappen, maakte de 1-1 in minuut 25.

Nog voor rust wist Nederland afstand te nemen van de opponent uit Afrika. Lineth Beerensteyn en Vivianne Miedema zorgden ervoor dat Oranje met een 3-1 tussenstand richting de kleedkamer ging voor de rust.

In de tweede helft ging de kwaliteit van het Oranje-spel achteruit. Er werd wat vaker balverlies geleden en de concentratie was af en toe ver te zoeken. Een tegendoelpunt kreeg Nederland niet meer om de oren, mede omdat Sari van Veenendaal een penalty wist te stoppen. Zo'n vijftien minuten voor tijd zorgde Egurrola voor de 4-1 door de bal achter Zuid-Afrika-keeper Kaylin Swart te koppen. Niet veel later maakte ze ook de 5-1.

Leuk feitje: Egurrola maakte tegen Cyprus haar debuut voor Oranje, maar had ook voor een interlandcarrière bij de Verenigde Staten of Spanje kunnen kiezen.