Slap Go Ahead neemt snipperdag, handhaving stuk dichterbij voor opgeleefd Fortuna

24-04-2022 18:41
49

Fortuna Sittard heeft na het gelijkspel tegen FC Utrecht en de gewonnen inhaalwedstrijd tegen Sparta opnieuw een belangrijke stap richting handhaving gezet. Het slappe Go Ahead Eagles werd in Sittard verslagen, dankzij een fortuinlijke treffer van Zian Flemming.

Go Ahead kan het seizoen zorgeloos uitspelen, Fortuna moet vechten voor lijfsbehoud, werd tijdens de eerste helft wel duidelijk. Paul Gladon deelde namens de thuisploeg de eerste waarschuwing uit, maar zijn treffer werd afgekeurd. Na één kwart kwam Fortuna alsnog op voorsprong: Flemming probeerde het, Bas Kuipers veranderde de bal van richting en doelman Andries Noppert stond op het verkeerde been.

Ook na die 1-0 was het Fortuna dat de klok sloeg. Een inzet van Deroy Duarte strandde in de zestien meter en Noppert keerde een inzet van Mickaël Tirpan, waardoor de schade bij rust beperkt bleef voor Go Ahead. Daarna gingen beide partijen echter vrolijk verder met waar ze gebleven waren. Mats Seuntjens kreeg de grootste kans, maar trof Noppert en de paal.

Door het keeperswerk van Noppert kon Fortuna niet verder afstand nemen en bleef Go Ahead in de race. De verdiende overwinning kwam echter niet meer serieus in gevaar voor Fortuna, dat na dertig speelrondes op 29 punten staat en over RKC Waalwijk naar plek veertien klimt. De voorsprong op nummer zestien PEC Zwolle is drie punten, met nog wedstrijden tegen Feyenoord, FC Twente, Vitesse en NEC voor de boeg. Go Ahead blijft negende, met evenveel punten als FC Groningen: het heeft nog altijd zicht op de play-offs om Europees voetbal.