ADO-coach Franken loopt in tranen weg bij interview: 'Ja, het raakt me'

ADO-coach Franken loopt in tranen weg bij interview: 'Ja, het raakt me'

29-05-2022 23:24 Laatste update: 23:26
82

ADO Den Haag-trainer Giovanni Franken verscheen na afloop van het duel met Excelsior voor de camera, maar hij kon zijn tranen uiteindelijk niet in bedwang houden. Franken besloot het interview te staken.

ADO verloor zondag na penalty's van Excelsior in een knotsgekke wedstrijd. Daardoor gaan de Hagenaren niet naar de Eredivisie. Het duel werd ontsierd door veel ongeregeldheden. "Het was moeilijk om het team te blijven coachen, want mensen liepen gewoon langs voor mijn neus", zegt Franken bij ESPN. "Het waren buitenlandse taferelen, dit zie je in Latijns-Amerika. Het is aan de directie en betrokkenen om dit te analyseren. Ik werd een aantal keer serieus belemmerd in mijn functioneren, dat vond ik wel jammer."

Franken is uiteraard teleurgesteld dat ADO promotie heeft misgelopen. "Het spijt mij en het team dat we de supporters niet geven wat ze graag wilden. Dat raakt me, natuurlijk. We waren twee keer erg dichtbij. Het mocht niet zo zijn." Als Franken begint over de voorbereiding op het nieuwe seizoen, schiet hij vol. "Ja, het raakt me." Vervolgens loopt de coach stilletjes weg van het interview.

Inmiddels is duidelijk dat Dirk Kuyt de topkandidaat is om volgend seizoen hoofdcoach van ADO te worden. Franken zal waarschijnlijk niet doorgaan als eindverantwoordelijke, omdat hij nog niet over de juiste papieren beschikt.