Ziggo Sport en Sierd de Vos pakken uit: nieuwe LaLiga-deal tot 2029

Ziggo Sport en Sierd de Vos pakken uit: nieuwe LaLiga-deal tot 2029

23 June - 10:56
29

Sierd de Vos (62) blijft waarschijnlijk nog tot ver na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd het Spaanse voetbal becommentariëren op Ziggo Sport. De sportzender heeft donderdag bekendgemaakt dat het tot 2029 het Spaanse voetbal uit blijft zenden.

Ziggo Sport was al tot 2024 zeker van de uitzendrechten, maar plakt daar nog eens vijf jaar aan vast. "De afgelopen maanden zijn we er in geslaagd belangrijke voetbalrechten, zoals de LaLiga en Ligue 1, te behouden", laat directeur Marcel Beerthuizen weten in een persbericht. In de bijbehorende promovideo is een prominente rol weggelegd voor boegbeeld De Vos, die de komende jaren ook binnenboord blijft. "We zijn ontzettend blij dat Sierd LaLiga ook de komende jaren van commentaar blijft voorzien."

In Spanje is men ook blij met de beklonken deal. "Nederlandse voetbalfans kijken graag naar de Spaanse LaLiga. Wij werken al jarenlang samen met dé sportzender van Nederland", laat Melcior Soler van La Liga weten. "Via Ziggo Sport kan heel Nederland de competitie wekelijks van dichtbij beleven. We zijn dan ook verheugd dat Ziggo Sport nog tenminste zeven jaar onze exclusieve partner blijft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s