'In Nice zijn ze echt verdrietig, ik kijk ernaar om met Benítez te werken bij PSV'

'In Nice zijn ze echt verdrietig, ik kijk ernaar om met Benítez te werken bij PSV'

27 juni - 14:22
49

PSV-verdediger Olivier Boscagli is in zijn nopjes met Walter Benítez. De Argentijnse doelman maakte afgelopen weekend zijn officieuze debuut voor de Eindhovense club.

Boscagli maakte drie jaar geleden dezelfde overstap als Benítez en kent zijn nieuwe ploeggenoot nog van OGC Nice. Voor de komst van de transfervrije keeper zorgde de zwaar geblesseerde verdediger voor wat extra informatie, waarmee de PSV-leiding aan de slag kon.

"Walter is een doelman die veel praat van achteruit en hij geeft met zijn aanwezigheid de verdediging en de spelers daarvoor een gevoel van veiligheid", vertelt Boscagli aan Voetbal International. "Hij is lang en groot, hij neemt veel ruimte in in het doel en hij is met zijn lengte heel belangrijk in de lucht. Walter heeft zich gedurende zijn jaren in Nice ook voetballend goed ontwikkeld."

"Wat ik van buitenaf heb gezien, is dat iedereen van hem houdt en ik denk dat ze in Nice echt verdrietig zijn dat hij weg is", aldus Boscagli. "Walter was één van de key players en dat Nice dit niveau heeft gehaald (subtopper in Frankrijk, red.), is mede dankzij Benítez. Ik kijk er echt naar uit met hem te werken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie