'Ten Hag zei: dáár ga je werken, je gaat rennen, jongen. Dat was mooi'

'Ten Hag zei: dáár ga je werken, je gaat rennen, jongen. Dat was mooi'

08-07-2022 08:05
32

Ryan Gravenberch kijkt met een goed gevoel terug op de vlieguren die hij gemaakt heeft bij Jong Ajax. De middenvelder kon de knop moeilijk omzetten in de Jupiler League, maar is met de kennis van nu blij dat hij op een lager niveau ervaring heeft opgedaan.

Met zestien jaar en 130 dagen is Gravenberch de jongste debutant uit de Ajax-historie. In een bekerduel met de amateurs van Te Werve maakte hij voor het eerst zijn opwachting. "Daarna wilde ik eigenlijk alleen maar minuten in het eerste maken. Ik dacht voor mezelf echt dat ik er helemaal klaar voor was en dat liet ik de trainer ook weten", zegt hij in een afscheidsinterview op ESPN. In tegenstelling tot wat hij wilde, werd Gravenberch de rest van het seizoen bij Jong Ajax gestald. "Dat was lastig. Ik zat er een tijdje mee, maar als je achteraf terugkijkt, weet je wel dat Jong Ajax echt nodig was."

Gravenberch stipt de 5-0 overwinning op PSV aan als één van zijn meest onvergetelijke momenten bij Ajax. "We waren die wedstrijd zó hongerig, want we wisten dat de Johan Cruijff Schaal (0-4 verlies tegen PSV, red.) gewoon kut was voor ons. Als je ze dan thuis met 5-0 kan verslaan... er is geen lekkerder gevoel."

Zijn keuze voor Bayern München stond al vrij snel vast. Met Erik ten Hag sprak Gravenberch over zijn aanstaande transfer. "Hij zei: dáár ga je werken. Je gaat rennen, jongen, haha", grapt de middenvelder. "Dat was mooi en ik ben blij dat ik hem als trainer heb gehad. Hij heeft me geleerd om rustig te blijven."