'Interesse in Pedersen groeit: Feyenoord ziet mogelijk miljoenen tegemoet komen'

'Interesse in Pedersen groeit: Feyenoord ziet mogelijk miljoenen tegemoet komen'

11-07-2022 14:52
73

Marcus Pedersen staat er goed op in de Europese topcompetities. Onlangs werd al bekend dat de Feyenoord-back in de belangstelling staat van Southampton. De Noor heeft meer ijzers in het vuur.

Pedersen is bezig aan zijn debuutseizoen in Rotterdam-Zuid. Waar hij in de eerste seizoenshelft een vaste waarde was voor Arne Slot, moest hij na de winterstop veelvuldig zijn plek afstaan aan Lutsharel Geertruida. Toch zijn de kwaliteiten van de Noor niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. "Voor Pedersen is heel veel interesse. Uit Engeland, maar ook uit Frankrijk en Italië", klinkt het in de FC Rijnmond Podcast

In de Ligue 1 zou het gaan om Stade Rennes. "Hij staat er erg goed op. Hij is een ruwe diamant die nog gepolijst moet worden. Hij is Noors international, dus daar wordt naar gekeken." Pedersen maakt in september vorig jaar zijn interlanddebuut tegen Oranje (1-1). Voor Feyenoord speelde hij het afgelopen seizoen 47 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij niet, maar gaf hij wel vijf assists. 

Bij Feyenoord beschikt Pedersen over een doorlopend contract tot medio 2026. De Stadionclub kan bij een vertrek mogelijk miljoenen incasseren. Vorig jaar kwam hij voor één miljoen euro over van Molde FK.