Branthwaite-transfer nadert afronding, PSV-selectie bijna rond: 'Ziet er goed uit'

Branthwaite-transfer nadert afronding, PSV-selectie bijna rond: 'Ziet er goed uit'

16-07-2022 16:49
56

PSV lijkt ook de laatste vacature in de selectie opgelost te hebben. Jarrad Branthwaite komt over van Everton – vermoedelijk op huurbasis – en zal zich bij de Eindhovense selectie voegen, zodra alle administratieve formaliteiten afgehandeld zijn.

Het nieuws rondom Branthwaite kwam deze week op gang en PSV heeft inmiddels grote stappen gezet. Voetbal International bevestigt dat de transfer nagenoeg rond is, clubwatcher Rik Elfrink verwacht ook snel witte rook. "Die gaat PSV huren. Dat wordt – als het goed is – volgende week allemaal afgerond", laat de journalist van het Eindhovens Dagblad weten voor de microfoon van SBS6, in aanloop naar het oefenduel tussen PSV en Villarreal. "Door de Brexit is het wat lastiger geworden om vanuit Engeland spelers te halen. Maar dat ziet er allemaal heel goed uit."

PSV versterkte zich dit seizoen al in alle linies, maar zat centraal achterin niet ruim in zijn opties. Met Branthwaite, André Ramalho, Jordan Teze en Armando Obispo heeft PSV straks vier verdedigers voor de twee posities in het hart van de defensie, terwijl de revaliderende Olivier Boscagli halverwege het seizoen terug wordt verwacht. "PSV denkt dat dit voldoende is, met deze jongen erbij", doelt Elfrink op Branthwaite.

Voor PSV kan het echte werk bijna beginnen. Na het treffen met Villarreal wachten stadgenoot FC Eindhoven, het Spaanse Real Betis en Ajax, in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Begin augustus volgen ook de Champions League-voorrondes en de eerste competitiewedstrijd tegen FC Emmen.