Van Bronckhorst moet Bassey naar Ajax laten gaan: 'We hebben ons lijstje al'

Van Bronckhorst moet Bassey naar Ajax laten gaan: 'We hebben ons lijstje al'

16-07-2022 23:07
61

Calvin Bassey gaat Rangers FC verruilen voor Ajax en hoefde zaterdag al niet meer te spelen in het oefenduel met Blackpool. Manager Giovanni van Bronckhorst moet nu op zoek naar een opvolger voor de centrale verdediger.

Bassey werd donderdag voor het eerst aan Ajax gelinkt en nu ligt er volgens Fabrizio Romano al een akkoord tussen de clubs, voor 22 miljoen euro plus bonussen. "Het was voor iedereen beter om hem niet te laten spelen", aldus Van Bronckhorst tegenover Sky Sports. "Het ziet ernaar uit dat hij gaat vertrekken. Ik had hem graag gehouden, hij heeft zich geweldig ontwikkeld in de afgelopen zes maanden. Daar ben ik ook tevreden over, maar je weet dat spelers de aandacht trekken als ze het goed doen in de competitie en in Europa."

Rangers lijkt al rekening te hebben gehouden met een vertrek van de Nigeriaanse international. "We moeten kijken naar nieuwe spelers die onze selectie kunnen versterken, maar we hebben onze lijstjes al klaar liggen. Dus als de transfer eenmaal officieel is, kunnen we werk maken van een vervanger."

Bassey lijkt komende week al aan te kunnen sluiten bij Ajax, als de regerend Eredivisie-kampioen op trainingskamp in Oostenrijk is. Ook de transfers van Brian Brobbey en Francisco Conceição zitten in de pijplijn.