Schreuder: 'Brobbey is dat niet gewend, het is onze taak om begrip te kweken'

Schreuder: 'Brobbey is dat niet gewend, het is onze taak om begrip te kweken'

23-07-2022 18:47
52

Ajax wil zeer voorzichtig omspringen met Brian Brobbey. De sterke spits kampte in zijn nog prille carrière geregeld met fysieke ongemakken, waardoor hij zelden meerdere duels op rij heeft gespeeld.

Ajax haalde Brobbey deze zomer terug van RB Leipzig voor een bedrag van 16,35 miljoen euro. "We gaan fysiek heel goed kijken wat het beste voor hem is", zegt coach Alfred Schreuder tegen Voetbal International. "Hij is niet gewend een basisspeler te zijn bij een profclub. Het is onze taak hem dat uit te leggen en begrip te kweken. Er zit een plan achter, omdat we hem voor langere tijd fit moeten houden."

"Aan het einde van het seizoen worden de prijzen verdeeld, dan moeten we hem topfit hebben", vervolgt Schreuder. "Wij bepalen daarin zijn programma en speelminuten. Natuurlijk heeft hij wedstrijden nodig, maar dat moet fysiek wel kunnen. Daar ben ik heel duidelijk in. Dat weet hij ook."

Schreuder is wel 'superblij' met Brobbey. "Ik had hem het liefst vroeger in de voorbereiding erbij gehad, omdat hij nu toch weer een lichte achterstand heeft. Maar goed, je ziet gelijk bij de training hoe dreigend hij is. Het is een superjongen voor in de groep. Zijn power, zijn kracht… Er gebeurt wat als hij op het veld staat. Hij krijgt niet voor niks nummer 9. We hebben het volste vertrouwen in hem."