Groot nieuws voor PSV: Gakpo blaast Engelse transfer af en blijft

Groot nieuws voor PSV: Gakpo blaast Engelse transfer af en blijft

01-09-2022 08:32 Laatste update: 08:40
539

Groot nieuws uit Eindhoven: Cody Gakpo vertrekt deze zomer toch niet bij PSV. De 23-jarige linksbuiten heeft besloten om de club trouw te blijven, meldt Voetbal International.

Gakpo genoot concrete interesse van Premier League-clubs Leeds United en Southampton. Hoewel PSV enkele serieuze voorstellen ontving en bereid leek om mee te werken aan een transfer, kiest de Oranje-international voor een langer verblijf in het Philips Stadion. Hij heeft zelf de knoop doorgehakt, aldus VI.

Wedden

Meer odds

Het Eindhovens Dagblad meldde donderdagochtend dat PSV een grote transfer uit financieel oogpunt goed kan gebruiken. De club wilde Ibrahim Sangaré niet kwijt, maar een vertrek van Gakpo was wel bespreekbaar. De Eindhovenaren lieten de vraagprijs zelfs zakken van vijftig miljoen euro naar minimaal veertig miljoen. Gakpo bedankt echter toch voor een overstap naar Southampton of Leeds, terwijl ook Everton en Nottingham Forest belangstelling toonden.

Voor PSV en trainer Ruud van Nistelrooij is het sportief een enorme opsteker. Gakpo, die eerder deze maand nog nadrukkelijk in verband werd gebracht met Manchester United, tekende woensdagavond nog voor drie goals in het Eredivisie-duel met FC Volendam. Daardoor voert PSV voorlopig de ranglijst aan met de imponerende doelcijfers van 22 voor en 5 tegen. Nadat de club zich niet wist te plaatsen voor de Champions League is de landstitel het grote doel.

Bij PSV geniet ook Sangaré nog interesse uit Engeland. Chelsea had zo'n 40 à 45 miljoen euro over voor de Ivoriaan, maar PSV wil hem niet laten gaan.