Geruststelling voor Depay en De Jong: Xavi gaat meer rouleren

Geruststelling voor Depay en De Jong: Xavi gaat meer rouleren

06-09-2022 15:16
28

FC Barcelona-trainer Xavi heeft laten weten de komende tijd wat meer te gaan rouleren, zo zei hij op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Viktoria Plzen. De mededeling zal goed aangekomen zijn bij Memphis Depay en Frenkie de Jong, die de afgelopen wedstrijden vaak moesten toekijken vanaf de bank.

Memphis en De Jong zijn dit seizoen vooralsnog de dupe van de zeer brede selectie van Barcelona. Laatstgenoemde kwam tot nu toe nog wel honderdzeventig minuten in actie. Memphis speelde daarentegen nog geen enkele minuut in officiële duels. Naar alle waarschijnlijkheid komt daar binnenkort verandering in. "Spelers hebben rust nodig en we hebben een grote selectie", aldus Xavi. 

Wedden

Meer odds

Ook Louis van Gaal zal blij zijn met de boodschap van Xavi. Een aantal van de spelers die hij onlangs opnam in de voorselectie voor de Nations League-duels met Polen en België komen de laatste weken amper in actie. Naast Memphis en De Jong zijn ook de speelminuten voor Davy Klaassen (203) en Matthijs de Ligt (295) bijzonder schaars. 

Woensdagavond om 21.00 uur is de aftrap van het duel tegen het de Tsjechische ploeg. De Catalanen treffen in Poule C verder Bayern München en Internazionale. Die twee Europese grootmachten ontmoeten elkaar woensdagavond in Milaan.