'De naam Ajax wordt vandaag de dag in één adem genoemd met Barcelona en Real'

'De naam Ajax wordt vandaag de dag in één adem genoemd met Barcelona en Real'

28 september - 19:12
232

Michael van Praag, oud-voorzitter bij Ajax, is van mening dat de Amsterdammers qua grootsheid concurreren met FC Barcelona en Real Madrid. De erevoorzitter is blij met de ontwikkelingen binnen Ajax.

Dat komt onder meer voort uit de successen in Europa de laatste jaren. "Ik durf nu wel te zeggen dat de naam Ajax vandaag de dag in één adem wordt genoemd met Barcelona en Real Madrid", zegt Van Praag, die ter ere van zijn 75ste verjaardag geïnterviewd wordt door Ajax TV. "Dat komt door wat er hier op het veld wordt gedaan, want dat is in het buitenland ook te zien. Daar kijken ze nu ook naar wedstrijden van Ajax en dan zien ze fantastisch voetbal."

"Dat we dan ook nog zo'n mooi stadion hebben, versterkt het alleen maar. Dit is een mooie situatie voor de club", vervolgt Van Praag, die benadrukt dat Ajax veel te danken heeft aan het huidige bestuur. "Een aantal jaar geleden namen de directie en de raad van commissarissen het moedige besluit om de balans tussen spelers van buitenaf en spelers uit de jeugdopleiding te veranderen", zegt hij. "Je moet groter denken als je elk jaar Champions League wilt spelen en dat hebben Edwin van der Sar en de rvc gedaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie