Van Dijk complimenteus: 'Zitten in vorm van hun leven, draaien geweldig seizoen'

Van Dijk complimenteus: 'Zitten in vorm van hun leven, draaien geweldig seizoen'

09-10-2022 21:15
25

Virgil van Dijk ziet dat het vertrouwen momenteel niet optimaal is bij Liverpool. The Red verloren zondag van Arsenal, dat volgens de Nederlandse stopper juist 'in de vorm van zijn leven' verkeert.

Arsenal en Liverpool maakten er een spannend voetbalgevecht van in het Emirates Stadium, maar The Gunners trokken uiteindelijk aan het langste eind (3-2). Dat bezorgde Arsenal een compliment van Van Dijk. "Bij Arsenal zitten ze in de vorm van hun leven, ze draaien een geweldig seizoen", stelt de Nederlander in gesprek met Sky Sports.

Liverpool verkeert juist totaal niet in de vorm van zijn leven, ziet ook Van Dijk. "Vertrouwen is een erg belangrijk aandachtspunt, dat heb namelijk je nodig om te presteren op het hoogste niveau. We kunnen dit nu alleen niet veranderen. We zullen ons moeten focussen op de volgende tegenstander. Er wachten namelijk zware klussen in de Champions League en Premier League op ons."

Momenteel staat Liverpool teleurstellend tiende in de competitie. In de Champions League-poule van Ajax gaat het The Reds iets beter af, al is een plekje in de volgende ronde nog geen uitgemaakte zaak.