Deschamps ziet vaste kracht Kanté definitief afhaken voor WK: 'Ik ben verdrietig'

Deschamps ziet vaste kracht Kanté definitief afhaken voor WK: 'Ik ben verdrietig'

18-10-2022 17:18 Laatste update: 19-10-2022 11:27
9

N'Golo Kanté gaat definitief niet mee met Frankrijk naar het WK in Qatar. Didier Deschamps, bondscoach van de Fransen, gaat zijn middenvelder en sleutelspeler enorm missen. 

Vorige week werd al bekend dat Kanté, die in 2018 wereldkampioen werd met zijn land, het WK waarschijnlijk aan zich voorbij moest laten gaan. Dat nieuws werd dinsdag bevestigd door Deschamps. Een hard gelag voor de coach. "Ik ben verdrietig voor N’Golo, hij is zelf erg teleurgesteld. Hij had de afgelopen twee seizoen al te maken met veel fysieke problemen", aldus de Franse bondscoach.

Kanté, die 53 keer uitkwam voor de nationale ploeg, staat bekend om zijn positieve uitstraling. "We gaan hem missen vanwege zijn energie en ervaring, en ook op menselijk vlak. Deze kleine, innemende man heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. Daarmee is hij heel belangrijk gewest voor zijn clubs en ook voor ons."

Voor Frankrijk begint het WK op 22 november met een wedstrijd tegen Australië. De andere tegenstanders in groep D zijn Denemarken en Tunesië.