De Boer ziet 'rare' Van Gaal-keuze: 'Daar is Veltman misschien beter dan De Ligt'

De Boer ziet 'rare' Van Gaal-keuze: 'Daar is Veltman misschien beter dan De Ligt'

22-10-2022 17:17 Laatste update: 17:51
115

Het verbaast Frank de Boer dat Joël Veltman niet is opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK. De oud-bondscoach denkt zelfs dat Veltman een betere optie als rechter centrale verdediger kan zijn dan Matthijs de Ligt.

Van Gaal, die De Boer ruim een jaar geleden opvolgde als bondscoach, maakte vrijdag zijn voorselectie voor het WK bekend. Veltman ontbrak op de lijst en De Boer snapt dat niet. "Dat vind ik eigenlijk een beetje raar", zegt de oud-verdediger in de studio van Viaplay. "Hij speelt in hetzelfde systeem als het Nederlands elftal, hij doet niks anders."

"Als ik nu moet kiezen tussen De Ligt of Veltman op de positie van rechter centrale verdediger, dan denk ik: misschien is Veltman wel beter", is De Boer duidelijk. "Veltman speelt al een wedstrijd of dertig op die plek en De Ligt speelt linkscentraal bij Bayern München."

Onder De Boer werd Veltman nog geselecteerd voor het EK van vorig jaar, al kwam de verdediger niet verder dan twee speelminuten op dat toernooi. De Ligt stond toen vrijwel elke wedstrijd in de basis, als meest centrale verdediger.