'Manchester United hakt knoop door na gesprek tussen Ten Hag en Ronaldo'

'Manchester United hakt knoop door na gesprek tussen Ten Hag en Ronaldo'

24-10-2022 11:35
107

Erik ten Hag gaat op korte termijn om tafel met Cristiano Ronaldo. De uitkomst van het gesprek volgens The Athletic gaat de nabije toekomst van de Portugese vedette bij Manchester United bepalen.

Over de re-integratie van Ronaldo wordt ná het gesprek met Ten Hag beslist, klinkt het. Maandag zal de verbannen aanvaller in elk geval nog niet op het trainingsveld verschijnen: de spelers van Manchester United hebben na vier wedstrijden in tien dagen vrijaf gekregen.

Ronaldo volgde de laatste dagen een individueel programma, nadat hij woensdagavond tegen Tottenham Hotspur (2-0) een invalbeurt weigerde en Old Trafford vroegtijdig verliet. Het besluit van Ten Hag om hem uit de selectie te zetten, betekent volgens The Athletic niet dat de rol van Ronaldo op Old Trafford is uitgespeeld.

Ten Hag wil verder met de 37-jarige Portugees, maar alleen als die kan accepteren dat hij niet elke week een basisplaats heeft. De Nederlandse manager wil op korte termijn horen hoe Ronaldo daarover denkt. Als de hoofdrolspeler een toontje lager zingt, staat de deur voor een terugkeer open.

In de tussentijd is het niet uitgesloten dat Ronaldo in januari vertrekt. Het vinden van een nieuwe club bleek in de zomer nog een te moeilijke opdracht. Al-Hilal uit Saudi-Arabië deed als enige club een serieus bod. Geen enkele Champions League-deelnemer werd concreet.