De vermoedelijke opstellingen: 'Geen Blind bij Ajax, PSV start zonder Madueke'

De vermoedelijke opstellingen: 'Geen Blind bij Ajax, PSV start zonder Madueke'

05-11-2022 09:52
30

Ajax en PSV strijden zondag om de koppositie in de Eredivisie, maar er bestaan nog enkele twijfels over de opstellingen van de rivalen. De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad concluderen dat er zowel bij de Amsterdammers als de Eindhovenaren wat te kiezen valt.

Ajax
Daley Blind werd gepasseerd voor de Champions League-wedstrijd tegen Rangers FC. De Telegraaf verwacht dat de routinier ook tegen PSV 'de derde keus op linksback is'. Als Owen Wijndal niet op tijd fit is, kan Devyne Rensch starten met het oog op de snelheid op de vleugels bij PSV. Calvin Bassey is hard nodig in het centrum van de defensie om de kopkracht van Luuk de Jong te beteugelen. Jorge Sánchez zou dan weer de rechtsback zijn. Overigens voorspelt het Algemeen Dagblad dat Blind wel aan de aftrap verschijnt.

Beide kranten verwachten dat Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Steven Berghuis het middenveld vormen. Davy Klaassen is in dat geval het kind van de rekening. Voorin bezetten Dusan Tadic en Steven Bergwijn de vleugels, terwijl het nog even de vraag is wie in de punt van de aanval staat. Brian Brobbey heeft goede papieren als hij op tijd fit is, maar Alfred Schreuder is ook te spreken over Mohammed Kudus.

PSV
Bij PSV lijkt Ruud van Nistelrooij achterin toch weer voor de vertrouwde namen van de laatste weken te kiezen. Volgens het ED zijn Phillipp Mwene en André Ramalho zekerheidjes. Dat geldt ook voor Philipp Max, mits hij fit wordt verklaard. Armando Obispo wint vermoedelijk de strijd met Jarrad Branthwaite, terwijl ook Jordan Teze genoegen moet nemen met een rol als reserve.

Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez vormen waarschijnlijk het controlerende duo, waardoor Joey Veerman als nummer tien begint. Xavi Simons krijgt op rechts naar verwachting de voorkeur boven Noni Madueke, die na zijn blessure nog niet op topniveau is. De Brit kan als invaller wat teweeg brengen. Cody Gakpo en Luuk de Jong completeren vanzelfsprekend de voorhoede. Ook Anwar El Ghazi begint daardoor op de bank.

Ajax en PSV trappen zondag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. De koploper uit Amsterdam koestert momenteel een voorsprong van één punt op de Eindhovense rivaal, die bovendien al een wedstrijd meer speelde.

De vermoedelijke opstellingen
Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Rensch; Álvarez, Berghuis, Taylor; Bergwijn, Brobbey, Tadic

PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, De Jong, Gakpo