Brands reageert op transfervragen over Gakpo: PSV wilde 50 miljoen

Brands reageert op transfervragen over Gakpo: PSV wilde 50 miljoen

06-11-2022 10:46 Laatste update: 11:24
108

PSV is niet van plan om Cody Gakpo in de winterstop te verkopen. Dat liet Marcel Brands tussen neus en lippen door weten bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Brands kreeg de vraag of dit de laatste Ajax - PSV wordt voor Gakpo, waarop hij met ja of nee moest antwoorden. Het antwoord van de algemeen directeur van de Eindhovenaren was ontkennend. "Want PSV - Ajax komt er ook nog aan volgend jaar." Toen hij erop gewezen werd dat het toch echt over het affiche Ajax - PSV gaat, veranderde Brands zijn antwoord. "Dat zou wel kunnen, ja."

Gakpo geniet belangstelling van meerdere grote clubs in Europa en met name uit de Premier League. Brands erkent dat er gesproken is met Manchester United. The Mancunians gingen echter niet in op de vraagprijs van vijftig miljoen euro, inclusief bonussen. Het bod van Leeds United was te laag, maar de Oranje-international had zelf ook geen trek in die overstap.

PSV moet zoals bekend voor 1 juli minimaal één grote uitgaande transfer afronden om zwarte cijfers te kunnen schrijven. Ook Ibrahim Sangaré is een kandidaat om geld in het laatje te brengen.

De Eindhovenaren en de Amsterdammers trappen zondag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.