Van Basten laakt 'absolute topaankoop' Ajax: 'Redelijk gezet, hij oogt voller'

Van Basten laakt 'absolute topaankoop' Ajax: 'Redelijk gezet, hij oogt voller'

08-11-2022 06:49
157

Volgens Marco van Basten is Steven Bergwijn niet in diens beste shapeSan Marco vermoedt dat de Ajax-aanvaller te zwaar is en om die reden minder presteert.

Bij het Ziggo-programma Rondo wordt de Ajax-selectie onder de loep genomen. "Als we alleen al Bergwijn pakken... Absolute topaankoop, de Eredivisie zou voor hem te klein zijn. Maar hij is echt minder geworden", stelt Jan van Halst, die bijval krijgt van Van Basten. "Ik zag hem gisteren (zondag, red.) lopen, ik vond hem redelijk gezet."

"Hij is lichtelijk zwaar", vervolgt de voormalig topspits, die zoekt naar de juiste woorden. "Hij oogt voller. Hij is wel fit, maar niet volledig afgetraind. Dat viel me op." Bergwijn kwam afgelopen zomer voor een recordbedrag van ruim 31 miljoen euro naar Ajax. "Hij kwam in augustus en maakte direct veel goals, maar die heb ik al een tijdje niet meer gezien."

Bergwijn scoorde dit Eredivisie-seizoen tot dusver zeven keer. Tussen 3 september en 16 oktober stond hij vier duels droog. Tegen Excelsior (7-1) was Bergwijn weer trefzeker, al wist hij daarna tegen RKC Waalwijk en PSV niet tot scoren te komen.