Sevilla reageert op loting: 'Als Philips Stadion klinkt, staan de haren overeind'

Sevilla reageert op loting: 'Als Philips Stadion klinkt, staan de haren overeind'

08-11-2022 08:24 Laatste update: 08:30
66

Monchi, algemeen directeur bij Sevilla, heeft zich uitgelaten over de Europa League-loting. De Spanjaarden treffen in de tussenronde PSV en dat betekent een terugkeer op historische grond.

"Eindhoven is een historische stad in de geschiedenis van Sevilla. Telkens wanneer de naam van het Philips Stadion klinkt, gaan onze haren overeind staan, want daar begon het huwelijk met deze competitie", doelt Monchi in gesprek met de clubkanalen van Sevilla op de UEFA Cup-finale tegen Middlesbrough (4-0) in 2006. Die eindstrijd werd gespeeld in Eindhoven.

Monchi beseft dat het tweeluik in februari een lastige opgave wordt. "Fysiek is PSV erg sterk en ze zijn in een geweldige vorm op dit moment", zegt de algemeen directeur, die complimenten uitdeelt aan Ruud van Nistelrooij. "Met hem hebben ze een geweldig seizoen in de Eredivisie en de Europa League. Met een goed collectief niveau en belangrijke spelers die de kwaliteit van het team bepalen."

"We weten wel dat ze een zeer gewaagde tegenstander zijn en dat het moeilijk zal zijn om door te komen", aldus Monchi, die inziet dat de invoering van de tussenronde bijdraagt aan een sterkere Europa League. "In dit nieuwe format is het niveau erg hoog. Een Barcelona - Manchester United zou een halve finale van de Champions League kunnen zijn en een Sevilla - PSV zou de finale van de Europa League kunnen zijn."