Ihattaren ging niet akkoord met eis Ajax: 'Wilde hij absoluut niet'

Ihattaren ging niet akkoord met eis Ajax: 'Wilde hij absoluut niet'

08-11-2022 23:44
160

Valentijn Driessen heeft er weinig vertrouwen in dat Mohamed Ihattaren de boel weer op de rit krijgt. Hij onthult dat Ihattaren onder bepaalde voorwaarden bij Ajax had kunnen blijven.

Wesley Sneijder heeft gezegd met Ihattaren mee te gaan naar Juventus om hem te helpen. "Ik denk niet dat dat het wordt. PSV en Ajax hebben er alles aan gedaan. Hij kon zelfs bij Ajax blijven, maar de club had daar wel een aantal eisen voor gesteld", vertelt Driessen bij Vandaag Inside.

"Ihattaren moest onder meer naar een kliniek voor moeilijk opvoedbare jongvolwassen, maar dat wilde hij absoluut niet. Het voelde voor hem alsof hij voor gek verklaard werd. Er zijn veel mensen mee bezig geweest, waaronder Gerald Vanenburg, die er heel veel moeite in heeft gestoken, honderden uren. Hij kwam na zijn werk bij Ajax steeds naar Ihattaren toe om te trainen. Op een gegeven moment houdt het een keer op. Ajax wilde ook dat hij bepaalde banden zou verbreken, waaronder met een aantal broers."

Ajax heeft de koopoptie in het contract van Ihattaren niet gelicht en dus keert hij weer terug naar Juventus, waar hij nog tot 2025 onder contract staat. "Hij kon alleen naar Ajax als zijn contract bij Juventus verscheurd zou worden en hij een minimaal contract tekende tot 2025. Daar zit hij nu aan vast. Juventus kan doen wat het wil. Als hij zo weinig kost, laten ze hem ook maar gaan."