KNVB ziet bizarre speech Infantino: 'Behoorlijk wat persoonlijke frustratie'

KNVB ziet bizarre speech Infantino: 'Behoorlijk wat persoonlijke frustratie'

20-11-2022 15:09
54

De explosieve speech van FIFA-baas Gianni Infantino is ook aangekomen bij de KNVB. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de voetbalbond, noemt het 'opmerkelijk'.

Infantino schoot zaterdag volledig uit zijn slof in Qatar: de Zwitser vindt de Europese kritiek op de WK-organisatie 'hypocriet'. "Voor wat Europa de afgelopen 3000 jaar heeft gedaan, zouden we de komende 3000 jaar nog excuses moeten aanbieden", foeterde hij. "En dan anderen de les gaan lezen? Puur racisme."

"Het was een opmerkelijke speech", vond ook De Jong, zo laat hij weten aan de NOS. "Ik had het idee dat er toch behoorlijk wat persoonlijke frustratie in zat en dat is nooit de goede lijn als bestuurder, denk ik. Hij heeft blijkbaar het gevoel dat hij moet opkomen voor de Qatari hier. Maar tegelijkertijd mag je toch als Europeaan ook wel iets meer begrip hebben voor onze kant van de zaak."

De KNVB-man benadrukt dat het niet alleen maar kommer en kwel was met Infantino, die zei dat hij zich Qatari, Arabier, gay, gehandicapt en arbeidsmigrant voelde. "Het jammere is dat dat allemaal in het niet valt doordat hij te veel in zijn persoonlijke emotie vervalt."