Schreuder vertelt over Blind: 'Hij was bij ons, maar heb hem niet meer gezien'

Schreuder vertelt over Blind: 'Hij was bij ons, maar heb hem niet meer gezien'

06-01-2023 14:43
90

Alfred Schreuder heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van Daley Blind bij Ajax. De coach vertelt dat hij de verdediger niet meer heeft gezien na zijn exit, terwijl Blind wel nog op De Toekomst was.

"Nee, ik heb hem nog niet gezien", vertelt Schreuder op de persconferentie over Blind. "Hij is wel nog bij ons op het trainingscomplex geweest, maar ik heb hem zelf niet gezien. Of we niet meer met elkaar door konden? Ik denk dat we daar van weg moeten blijven. Er is een keuze gemaakt, hij heeft ergens om gevraagd. De club is met Daley in gesprek gegaan en dat resulteerde in een hele mooie transfer naar Bayern München voor hem."

"Wij willen ook gewoon graag verder. Ik heb de laatste weken andere keuzes gemaakt, dat heeft het proces misschien wel iets versneld", gaat Schreuder verder. "Of hij niet kon leven met die keuzes? Dat weet ik niet, dat moet je aan hem vragen. Hij heeft het niet laten blijken, hoe zou Daley dat moeten laten doen dan? Ik vind het ook normaal dat je niet altijd blij bent als je niet speelt. Ik denk dat we er genoeg over gezegd hebben."

Blind is inmiddels speler van Bayern München. Bij Der Rekordmeister heeft hij een contract tot het einde van het seizoen getekend. Blind zal in München de stand-in van Alphonso Davies worden, terwijl hij ook uit de voeten kan als centrale verdediger.