Gelukkige Ajax-debutanten kijken met plezier naar duel met NEC: 'Ben erg trots'

Gelukkige Ajax-debutanten kijken met plezier naar duel met NEC: 'Ben erg trots'

11-01-2023 12:32
38

De wedstrijd van Ajax tegen NEC vormde het toneel voor het debuut van twee talenten uit de jeugdopleiding. Voor Kian Fitz-Jim en Christian Rasmussen had het zure gelijkspel tegen de Nijmegenaren toch nog een mooi randje.

De negentienjarige Deen Rasmussen mocht het moment beleven met zijn vader. "Hij zat op de tribune inderdaad", vertelt het talent op de website van Ajax. "Hij was heel blij. Dus dat was een heel mooi moment. Ik dacht de dag voor de wedstrijd al dat de kans aanwezig was dat ik mijn debuut zou maken. Uiteindelijk werd het de 85e minuut, dus ik dacht dat het niet meer ging lukken maar het lukte dus wel."

Ook Fitz-Jim was gelukkig dat hij zijn debuut voor de hoofdmacht van de Amsterdammers mocht maken. "Het was een heel mooi en trots moment. Mijn ouders zaten ook op de tribune en familie en vrienden keken vanuit huis. Aan het begin van het seizoen was dit mijn doelstelling en dan is het alleen maar mooi dat dit nu uitkomt. Het besef is er nu ook nog niet helemaal, maar misschien komt dat over een paar dagen nog."

Woensdag kunnen de talenten wederom minuten gaan maken voor de Amsterdammers. FC Den Bosch in dan de tegenstander in de KNVB Beker.