Slot hamert op Feyenoord-versterkingen: 'Het is licht problematisch'

Slot hamert op Feyenoord-versterkingen: 'Het is licht problematisch'

13-01-2023 00:05 Laatste update: 00:15
101

Arne Slot heeft na de bekerzege van Feyenoord op PEC Zwolle (3-1) een verklaring gegeven voor de Rotterdamse jacht op nieuwe spelers. De breedte van de selectie is 'licht problematisch', legt de trainer uit.

Feyenoord blijft na het mislopen van Ramiz Zerrouki zoeken naar een controlerende middenvelder, ondanks het feit dat Mats Wieffer donderdagavond indruk maakte in De Kuip. "Ik vond hem heel goed spelen", aldus Slot voor de camera van ESPN. "Maar het feit dat wij een nieuwe speler willen, heeft niet zoveel te maken met de kwaliteiten van Mats."

Waar het wel mee te maken heeft, zijn - zoals Slot het noemt - 'de aantallen'. "Mats moest in de rust behandeld worden vanwege krampverschijnselen en als hij gewisseld had moeten worden, had ik Mohamed Taabouni of Orkun Kökcü op zijn plek moeten zetten. Taabouni is een nummer 10 of linksbuiten, Kökcü ook."

"Daarom vind ik dat we een nieuwe speler nodig hebben", aldus de Feyenoord-trainer. "Niet zozeer omdat we ontevreden zijn over de jongens die we hebben. Nee, de aantallen zijn licht problematisch. Nu ook Dávid Hancko een blessure heeft opgelopen, moet ik morgen de beloften bellen dat er iemand aan kan sluiten, want we hebben geen verdedigers meer over."