'Madueke ondertekent na keuring XXL-contract mét optie bij Chelsea'

'Madueke ondertekent na keuring XXL-contract mét optie bij Chelsea'

20-01-2023 11:29 Laatste update: 11:37
113

Noni Madueke ondertekent vrijdag een XXL-contract bij Chelsea. Volgens kwaliteitskrant The Times gaan de Londenaren hem tot medio 2030 vastleggen.

Madueke is al in Londen voor de medische keuring. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten. PSV besloot donderdag een verhoogd bod van Chelsea te accepteren, waardoor de Engelse aanvaller voor 35 tot 40 miljoen euro overkomt uit Eindhoven.

Wedden

Meer odds

In de lange overeenkomst tussen Madueke en Chelsea zit een optie voor een extra jaar, tot de zomer van 2031, weet The Times. Hij wordt na Mykhaylo Mudryk, João Félix, Benoît Badiashile, David Datro Fofana en Andrey Santos de vijfde winterversterking op Stamford Bridge. Chelsea gaf dit seizoen al 500 miljoen uit aan nieuwe spelers en staat tiende in de Premier League.

Madueke (20) is na Cody Gakpo de tweede speler die PSV verkoopt voor een transfersom die het oude record (Hirving Lozano naar Napoli) overstijgt. De Eindhovenaren gaan nu de markt op voor een vervanger. Fábio Silva, de spits die door Wolverhampton Wanderers wordt verhuurd aan Anderlecht, lijkt al in aantocht.