FC Twente en koploper Feyenoord vechten zich naar punt in Enschede

29-01-2023 14:14
468

Het gat tussen FC Twente en koploper Feyenoord op de ranglijst van de Eredivisie blijft zes punten. In de Grolsch Veste leverde het onderlinge duel geen winnaar op: 1-1. Santiago Gimenez en Joshua Brenet maakten de goals.

Feyenoord kreeg zondagmiddag de kans om afstand te nemen van AZ, de nummer twee van de Eredivisie, die zaterdagavond een spectaculaire 5-5 neerzette tegen FC Utrecht. In de zeer sfeervolle Grolsch Veste liet FC Twente echter niet over zich heenlopen. Wat heet, de thuisploeg kwam sterker uit de startblokken en was zeer dreigend.

Michel Vlap, Robin Pröpper en Brenet kwamen namens Twente in de buurt van de openingstreffer, maar ook Feyenoord liet zich niet onbetuigd. Zo werd een van richting veranderd schot van Sebastian Szymanski ternauwernood gekeerd door doelman Lars Unnerstall.

Na dertig minuten was het raak. Santiago Gimenez bekroonde zijn terugkeer in de basis van Feyenoord met een doelpunt door na een prachtige aanval de 0-1 binnen te knikken. Vervolgens sloeg de vlam in de pan, omdat Justin Bijlow een snelle spelhervatting van Twente voorkwam door een bal in het veld te gooien. Na een opstootje kreeg alleen Bijlow geel van scheidsrechter Allard Lindhout.

Na rust ging Twente op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er na 68 minuten ook. Het was Brenet die raak kopte en het stadion liet ontploffen: 1-1. Feyenoord zette vervolgens weer en daar had Twente amper een antwoord op, maar de beslissende goal viel ondanks grote kansen voor Oussama Idrissi (Feyenoord) en Vaclav Cerny (Twente) niet meer.

Het gelijkspel zal voor de bezoekers uit Rotterdam als een grotere domper aanvoelen, ook omdat Lindhout in de slotfase floot voor een overtreding op Pröpper, terwijl Feyenoord apelleerde voor een penalty vanwege een handsbal. Tot woede van Feyenoord greep de VAR niet in.