Van der Vaart en Afellay raken niet uitgepraat over Simons: 'Is echt een krijger'

Van der Vaart en Afellay raken niet uitgepraat over Simons: 'Is echt een krijger'

05-02-2023 22:55 Laatste update: 23:06
197

Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay waren laaiend enthousiast over het spel van Xavi Simons in de wedstrijd tegen Feyenoord. De analisten hebben bij Studio Voetbal alleen maar lovende woorden over voor de kwaliteiten die de jonge aanvaller heeft.

"Er ligt zoveel op zijn schouders", vertelt Afellay over de druk voor Simons. "Al het gevaar begon bij hem, dat is ook niet normaal natuurlijk. Ook verdedigend was hij zo goed. Hij voorkomt gewoon doelpunten, die jongen is echt een krijger. Het is echt een lust voor het oog. Het is zo bijzonder om dat te zien, het is echt niet normaal."

"Simons is in potentie de enige wereldtopper in de Eredivisie", vertelt Van der Vaart over de potentie van de aanvaller. "Hij was de enige waarbij ik zag dat er complete rust was als hij de bal had. Bij de rest kwam er gelijk paniek bij kijken. Echt een waanzinnige speler."

Volgens Arno Vermeulen moet PSV wel enorm aan de bak willen ze Simons kunnen houden. "Hij heeft voor zijn toekomst de touwtjes in handen. Hij kan terug naar Paris Saint-Germain voor een bepaald bedrag, maar hij kan er ook voor kiezen om bij PSV te blijven. Ze willen hem een nieuw contract aanbieden zodat die clausule eruit kan. Als hij in Eindhoven wil blijven dan zullen ze hem wel echt toekomstige miljoenen moeten gaan bieden."