Clubicoon diep onder de indruk: 'Ten Hag was degene die opstond, was ongelofelijk'

Clubicoon diep onder de indruk: 'Ten Hag was degene die opstond, was ongelofelijk'

10-02-2023 11:27
43

Garry Neville is diep onder de indruk van Erik ten Hag. De icoon van Manchester United zag dat Ten Hag als enige opstond bij The Red Devils, na de beschamende nederlaag tegen Brentford aan het begin van het seizoen.

"Nadat Manchester United met 4-0 verloor van Brentford, was dat het einde van de wereld", begint Neville zijn betoog over Ten Hag bij Sky Sports. "De eigenaren (familie Glazer, red.) kwamen enorm onder druk te staan en de protesten waren groot. We hebben toen gevraagd om met de eigenaren te spreken. We wilden ze interviewen, maar ze stonden niet op. Daarop zeiden we dat we met in ieder geval één prominent iemand van United moesten spreken."

"Erik ten Hag was degene die toen opstond. Onze verwachtingen stegen daarna enorm", vervolgt een enthousiaste Neville. "Niet alleen door hoe hij persoonlijk met ons omging, buiten de camera, maar ook door hoe hij onze vragen beantwoordde. Daarna wonnen ze de wedstrijd (het thuisduel met Liverpool, dat eindigde in 2-1, red.)."

Neville keek zijn ogen uit. "Het was ongelooflijk. Ik weet dat sommige United-fans vinden dat we het Ten Hag heel moeilijk hebben gemaakt, maar dat moesten we die week. United-fans maakten het de club echt het moeilijkst. Ten Hag was de senior die de club naar voren schoof. We moesten hem die kritische vragen stellen. In de moeilijkste periode waarin ik een manager heb gezien de laatste tijd, stond Ten Hag met zijn borst vooruit op."