Heitinga verklapt vaste basisklant bij Ajax: 'Dat vertrouwen krijgt hij ook'

Heitinga verklapt vaste basisklant bij Ajax: 'Dat vertrouwen krijgt hij ook'

23-02-2023 08:27
47

Steven Bergwijn verdwijnt voorlopig niet uit de basis bij Ajax. Trainer John Heitinga benadrukt dat de Oranje-international op dit moment zijn vaste linksbuiten is.

Bergwijn scoorde na de winterstop nog geen één keer. Toch behoudt Heitinga het vertrouwen in zijn aanvaller. "Ik zie dat hij op zoek is naar de goal, daarin willen we hem helpen", zegt de keuzeheer bij ESPN. "Stevie heeft zoveel kwaliteitein dat die goal vanzelf komt. Ik heb tegen Sparta Rotterdam (4-0) een jongen gezien die in zijn arbeid met en zonder bal verschrikkelijk veel werk heeft geleverd en een aantal keer in kansrijke positie is gekomen."

"En die ook continu bezig is om de diepte achter de laatste linie te bespelen", vervolgt een complimenteuze Heitinga. "Ik zie dat als een positieve ontwikkeling." Waar voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder zijn voorhoede nog wel eens omgooide, houdt Heitinga meer vast aan dezelfde spelers. "Stevie is op dit moment mijn linksbuiten. Dat vertrouwen krijgt hij ook."

Ajax neemt het donderdagavond, met Bergwijn op de linkerflank, op tegen Union Berlin. De Amsterdammers moeten na een 0-0 in eigen huis winnen in de Duitse hoofdstad om verder te gaan naar de achtste finales van de Europa League.