Brenet denkt met weemoed aan PSV: 'Doet me nog wat, maar hier is alles perfect'

Brenet denkt met weemoed aan PSV: 'Doet me nog wat, maar hier is alles perfect'

26-02-2023 12:30 Laatste update: 12:32
7

Joshua Brenet blijft een zwak houden voor zijn oude ploeg PSV. De vleugelverdediger speelt zondag met FC Twente tegen zijn oude club en hij kijkt er naar uit om terug te keren in het stadion waar hij lang speelde.

“PSV doet me nog wat, het is de eerste keer dat ik terugga naar het Phillips Stadion”, vertelt Brenet in gesprek met NOS. "Met de jeugd erbij heb ik acht jaar bij PSV gespeeld, de club heeft altijd een speciale plek in mijn hart." Voor Brenet is het grootste verschil tussen Twente en PSV, dat er minder druk op ligt. "Bij PSV moet je altijd eerste of tweede worden. Hier is het meer het gevoel dat het mag. Dat geeft je een stukje vrijheid als persoon en in je hoofd."

Brenet heeft voor zijn huidige club FC Twente in ieder geval alleen maar lovende woorden over. De verdediger zit volledig op zijn plek in Enschede en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. "Beter dan dit ga je niet krijgen. Alles is perfect hier, een leuk team, een trainer die het in je ziet zitten. Dat maakt het plaatje compleet toen ik hier kwam."

Voor Brenet is zijn trainer ook een groot pluspunt aan de tijd in Enschede. "Hij is een soort opa. Net alsof je als kleinkind naar je opa gaat en opleeft. Dat heeft Jans over zich heen. Dat je altijd bij hem terecht kan met je gevoel. Want wij zijn geen robots."