La Liga-baas Tebas uit dreigende taal: 'Onmogelijk dat Barça spelers haalt'

La Liga-baas Tebas uit dreigende taal: 'Onmogelijk dat Barça spelers haalt'

03-03-2023 09:45
75

Het is voor FC Barcelona 'vrijwel onmogelijk' om in de zomer nieuwe spelers aan te trekken. Dat stelt La Liga-baas Javier Tebas, die zich opnieuw kritisch uitlaat over de financiële situatie van de Catalanen. 

"Ik kondig het alvast aan, en een boze voorzitter Joan Laporta zal mij wel weer bellen, het is praktisch onmogelijk voor Barça om in de zomer nieuwe spelers aan te trekken", begint Tebas in La Voz de Galicia. Hij maakt zich grote zorgen over de financiële situatie in Camp Nou. "Er zal veel moeten veranderen, want anders komt het instituut in de problemen."

La Liga wil een stokje steken voor nieuwe foefjes van Barcelona, dat vorige zomer de nodige 'hefbomen' lanceerde. De club verkocht een deel van de tv-rechten, van Barça Licensing en Merchandise en van Barca Studios voor in totaal meer dan achthonderd miljoen euro. Daardoor kon de selectie van Xavi versterkt worden met spelers als Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé.

"We hebben er al voor gezorgd dat Barcelona in de winter geen spelers kon kopen en dat gaat komende zomer weer gebeuren. Als we met Barcelona de andere kant opkijken, bewijzen we onszelf en de competitie een slechte dienst", aldus Tebas, die al de verwachting uitsprak dat Barça eerst zo'n tweehonderd miljoen euro moet besparen, bijvoorbeeld door transferinkomsten of door de salarissen te drukken.