Luuk de Jong zwaait af als Oranje-international: 'Het was een eer'

Luuk de Jong zwaait af als Oranje-international: 'Het was een eer'

03-03-2023 11:54 Laatste update: 15:57
127

Luuk de Jong stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. Dat meldt de aanvoerder van PSV vrijdag, kort voor de bekendmaking van de voorlopige selectie van bondscoach Ronald Koeman.

De Jong zal daardoor niet meer bij de selectie van Oranje zitten voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar later deze maand. De 32-jarige spits was in november en december nog wel van de partij tijdens het WK in Qatar.

Wedden

Meer odds

In totaal speelde De Jong 39 interlands, waarin hij acht keer scoorde. Hij debuteerde op 9 februari 2011 tegen Oostenrijk en speelde zijn laatste interland op 9 december 2022, op het WK. Als invaller kwam hij binnen de lijnen tijdens de verloren kwartfinale tegen Argentinië. Naast het eindtoernooi in Qatar maakte hij ook de EK's van 2012 en 2021 mee. Het Europees kampioenschap van 2024 laat hij dus echter aan zich voorbij gaan.

'Het was een grote eer. Bedankt voor alle herinneringen, Oranje', schrijft De Jong op Twitter. Hij kan zich nu volledig richten op zijn carrière bij PSV.