'Ik had verwacht dat de fans van AZ een speler uit eigen jeugd meer zouden gunnen'

'Ik had verwacht dat de fans van AZ een speler uit eigen jeugd meer zouden gunnen'

15-03-2023 12:41
38

Dat het AZ-publiek vorig seizoen massaal hoopte op een basisplek voor Sam Beukema, vond Pantelis Hatzidiakos lastig. De Griekse verdediger was eerder ook niet altijd geliefd onder de fans, maar hij heeft dat uiteindelijk als motivatie kunnen gebruiken.

In het begin van zijn loopbaan werd Hatzidiakos uitgefloten door de supporters van AZ. Het sentiment rond de international bleef daarna nog even negatief, maar dat stopte een aantal jaar geleden wel. Na de komst van Beukema voelde Hatzidiakos zich echter opnieuw niet gewaardeerd. "Het publiek begon gelijk te roepen om een basisplaats voor Sam", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International.

"Los van zijn uitstekende kwaliteiten, vond ik dat naar mij toe best gek. Ik had verwacht dat een speler uit de eigen jeugd meer gegund zou worden. Het deed pijn. Maar ik ben geen type die het daarbij laat zitten." Hatzidiakos besloot naar anders te gaan denken. "Ik heb in de spiegel gekeken, om te kijken wat ik zélf kon doen om de situatie te verbeteren."

"Niemand heeft er iets aan als je jezelf gek laat maken door het publiek. Ik ben me nóg meer gaan focussen op mijn ontwikkeling, op beter en stabieler worden", gaat hij verder. "Het veld is de plek waarop je als profvoetballer dingen teweeg kunt brengen. Nergens anders."