'Als Schouten bij AZ, Feyenoord of Twente tekent... Binnen drie maanden Oranje'

'Als Schouten bij AZ, Feyenoord of Twente tekent... Binnen drie maanden Oranje'

22-03-2023 09:46
106

Rafael van der Vaart vraagt zich af waarom Jerdy Schouten niet bij de selectie van Ronald Koeman voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden zit. De 109-voudig Oranje-international vermoedt dat de Eredivisie simpelweg meer bekeken wordt dan de Serie A.

Bologna-middenvelder Schouten behoort niet tot de selectie van het Nederlands elftal, terwijl Mats Wieffer er wel bij zit. 'Ongetwijfeld zal Koeman Wieffer ook wel wat minuten geven. Maar dat is vooral gebaseerd op het feit dat een speler als Wieffer bij Feyenoord elke week zichtbaar is. Terwijl er in het buitenland jongens zijn die we met z'n allen nauwelijks goed beoordelen', schrijft Van der Vaart in zijn column voor De Telegraaf.

'Neem nou Jerdy Schouten. Die speelt bij Bologna echt de pannen van het dak', is de voormalig middenvelder lovend. 'Die hoort bij de drie middenvelders met de beste statistieken in de Serie A. Ik heb Schouten in zijn tijd bij Excelsior al een pareltje genoemd. Maar dan gaat hij naar Italië en dan verdwijnt hij uit beeld. Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of FC Twente tekent, staat hij over drie maanden in het Nederlands elftal.'