Kramer: 'Het valt me op dat hij nooit wordt genoemd bij Ajax, Feyenoord of PSV'

Kramer: 'Het valt me op dat hij nooit wordt genoemd bij Ajax, Feyenoord of PSV'

03-04-2023 07:57 Laatste update: 09:40
42

Het is april en Ajax heeft nog altijd geen nieuwe technisch directeur aangesteld. De kans is groot dat het de vijftigjarige Duitser Sven Mislintat wordt, maar ook de naam van Mohammed Allach (RKC Waalwijk) viel zondagavond bij Studio Voetbal.

Na het afhaken van topkandidaat Julian Ward gaat Ajax vol voor Mislintat. Arno Vermeulen kan het amper geloven. "Hoe kom je bij zo iemand?", zegt de NOS-commentator. "Engeland gaat niet door en dan vinden we iemand in Duitsland? Dat is bizar. Waarom kom je bij hem uit? Het is onnavolgbaar. Hij schijnt Robert Lewandowski te hebben gescout. Nou, briljant."

"De situatie is echt penibel", vervolgt Vermeulen. "Met deze selectie wordt Ajax volgend seizoen ook geen kampioen. Deze selectie is niet zo goed. Er moet echt versterking bij en ze moeten doorselecteren. Alles moet op de schop. Er moet heel snel een technisch directeur komen en die moet een topcoach aanstellen."

Allach
Iemand die het zou aankunnen, is Allach. Althans, dat stelt Michiel Kramer. De spits van RKC geeft hoog op over de technisch directeur van RKC Waalwijk, die eerder bij VVV-Venlo, FC Twente, de KNVB, Maccabi Haifa en Vitesse werkte. "Het valt me op dat Mo Allach nooit wordt genoemd bij Ajax, Feyenoord of PSV. Hij is gepromoveerd, heeft Europees voetbal gehaald, is kampioen geworden. Hij heeft altijd selecties neergezet die resultaten halen."