Eredivisie-flops: Ajax levert vier spelers af, FC Groningen en 'de Vloek van Vlap'

Eredivisie-flops: Ajax levert vier spelers af, FC Groningen en 'de Vloek van Vlap'

03-04-2023 11:00
40

Speelronde 27 zit erop en er valt ook nu weer genoeg te analyseren en bekritiseren. Het zal niemand verbazen dat Ajax flink vertegenwoordigd is in het wekelijkse floplijstje.

Steven Bergwijn (Ajax): Laten we maar meteen beginnen in Amsterdam. Bergwijn kreeg geen basisplaats, maar had ook geen invalbeurt om trots op te zijn. Van iemand die 31 miljoen euro gekost heeft, verwacht je dat hij een Eredivisie-verdediging aan stukken speelt, maar daar was allesbehalve sprake van.

Owen Wijndal (Ajax): En ook Wijndal mag zich achter de oren krabben. Werd wel ingebracht, maar liet niets zien waarvan men van zijn stoel zou moeten vallen. John Heitinga had voor de wedstrijd kritiek op Wijndal en daar sluiten we ons bij aan. Het wordt tijd dat de ‘AZ-Wijndal’ op gaat staan.

Jorge Sánchez (Ajax): Heeft Ajax hier nou echt vijf miljoen aan uitgegeven? Die vraag rijst na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin vrijwel alles misging bij de Mexicaanse back en dat is niet voor het eerst dit seizoen.

Dusan Tadic (Ajax): Het zal de diehard-Ajacieden pijn doen dat Tadic vandaag de dag zoveel moeite heeft. Niet alleen wist hij Ajax niet bij de hand te nemen, zijn maniertjes en houding wekken hier en daar irritatie.

Jesper Karlsson (AZ): Miste een strafschop (moet altijd een goal zijn) en speelde met vuur door het natrappen richting Milan van Ewijk. Had daardoor zomaar met rood van het veld gestuurd kunnen worden. Nee, dit was geen wedstrijd waar Karlsson graag op terugkijkt.

Vito van Crooij (Sparta): Had Sparta op voorsprong kunnen en misschien wel moeten schieten, maar los daarvan heeft Van Crooij niet zijn visitekaartje afgegeven tegen Feyenoord. Speelde met pap in de benen.

Michel Vlap (FC Twente): ‘De Vloek van Vlap’, wordt nu al gekscherend gezegd in Enschede, terwijl het eigenlijk bloedserieus is. Hij staat al bijna een jaar droog en dat is niet iets om grappen over te maken. Ook tegen Excelsior had Vlap het vizier niet op scherp staan. Hoe lang duurt dit nog?

Michael Verrips (FC Groningen): Leidde het tweede tegendoelpunt in door slecht uit te trappen. Even later lag de bal in het netje. Verrips weet de wedstrijd na afloop altijd scherp te analyseren, maar beter is hij scherp in het veld.

Ragnar Oratmangoen (FC Groningen): Schuldig aan het eerste doelpunt. Leverde de bal knullig in waardoor Fortuna flitsend kon counteren, sjokte vervolgens terug en Iñigo Cordoba scoorde.

Bjorn Johnsen (Cambuur): Kreeg tegen FC Emmen kans na kans, maar miste telkens. Ging het op het einde maar proberen met afstandsschoten.

De rest van FC Groningen (FC Groningen): Op een enkeling na heeft ook de rest van het Groningen-elftal geen voldoende gehaald. Spelers als Manu, Willems en Suslov moeten meer brengen, terwijl anderen moeite lijken te hebben met de degradatiestress.

Enzo Cornelisse (Vitesse): Speelde verder geen draak van een wedstrijd, maar ging op een cruciaal moment wel in de fout. Liet zich bij de goal wel heel makkelijk uitspelen door Seuntjens, die zich aan de rechterkant vogelvrij voelde. 

Marco van Ginkel (Vitesse): Van een ervaren rot als Van Ginkel verwacht je dat hij de ploeg bij de hand neemt, maar in plaats daarvan kwam hij telkens te laat en had RKC weinig moeite om hem stil te houden. Is het beste eraf bij Van Ginkel?

Philippe Sandler (NEC): Had het moeilijk met de boomlange Luuk de Jong en zag er bij twee doelpunten van PSV niet goed uit. Werd vlak voor tijd gewisseld voor Joris Kramer.

Magnus Mattson (NEC): Eén van de minsten aan de zijde van NEC. Had het zowel zonder als met de bal moeilijk en daarom krijgt hij een onvoldoende.