Bosz blikt terug op Ajax-vertrek: 'Dan hadden ze mijn wensen wel ingewilligd'

Bosz blikt terug op Ajax-vertrek: 'Dan hadden ze mijn wensen wel ingewilligd'

03-04-2023 23:57
60

Peter Bosz heeft maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport teruggeblikt op zijn vertrek bij Ajax in 2017, dat tot stand kwam nadat zijn wens niet werd ingewilligd door Edwin van der Sar. De 59-jarige trainer stelt daarbij wel dat die ervaring een eventueel nieuw dienstverband in Amsterdam niet in de weg zou staan.

Bosz vertrok in 2017 na één seizoen bij Ajax, dat niet door het vuur ging om de oefenmeester te behouden voor de club. "Of ze me wilden houden weet ik niet, want dan hadden ze denk ik mijn wensen wel ingewilligd. Ik wilde inderdaad mijn staf veranderen. Daar heb ik met Edwin in een heel vroeg stadium al over gesproken. Meerdere keren. Hij heeft uiteindelijk aangegeven dat hij dat niet wilde."

Wedden

Meer odds

Bosz, die uiteindelijk bij Borussia Dortmund tekende, had al vanaf het eerste moment een stroeve samenwerking met de staf, bestaande uit onder meer Dennis Bergkamp en keeperstrainer Carlo l'Ami. "Ik heb tegen Edwin gelijk aangegeven: van die vier wil ik afscheid nemen. Dat zou Edwin bespreken met de Raad van Commissarissen. Toen ben ik zaterdag op stadion gekomen, en toen zei hij dus dat alleen Hennie Spijkerman naar het tweede ging, en die andere drie bleven. Toen heb ik gezegd: dan weet je hoe ik daar tegenaan kijk. Toen ben ik dus weggegaan."

Geen obstakel
Het verleden tussen Bosz en Van der Sar vormt voor de trainer echter geen obstakel, mocht hij opnieuw aan de slag gaan bij Ajax. "Het was zijn beslissing, daar was ik het niet mee eens. Maar het was niet dat ik gezegd heb: Edwin moest weg. Het waren die anderen die weg moesten. En die zijn ondertussen weg."