Grote stunt in Duitsland: Flekken knikkert Nederlanders van Bayern uit beker

04-04-2023 22:52
37

Bayern München is klaar in de DFB Pokal. Het SC Freiburg van Mark Flekken won dinsdagavond in de Allianz Arena, waardoor het in de halve finale van het Duitse bekertoernooi staat.

Bij Bayern was Matthijs de Ligt de enige speler met Nederlandse roots die aan de aftrap verscheen, bij Freiburg stond Flekken onder de lat. Hij moest na negentien minuten al een treffer incasseren: de Nederlander was kansloos bij een kopbal van Dayot Upamecano.

Nog geen tien minuten later stond het echter alweer gelijk. Met een geweldige poeier van buiten de zestien schoot Nicolas Höfler de 1-1 tegen de touwen. Freiburg was daardoor helemaal terug in de wedstrijd. Bayern bleef dominant in balbezit, maar de bezoekers waren ook gevaarlijk. De aanwezige toeschouwers in de Allianz Arena zaten daardoor op het puntje van hun stoel.

De spanning zat er tot diep in de blessuretijd goed in. De wedstrijd stevende af op een verlenging, maar uiteindelijk kwam er nog een winnaar na negentig minuten. Diep in blessuretijd kreeg Freiburg een strafschop na een handsbal van Jamal Musiala. Lucas Höler schoot de penalty hoog in het doel: hij bepaalde de einduitslag zo op 1-2.

Daardoor ligt Bayern definitief uit de DFB Pokal, na de tweede wedstrijd van Thomas Tuchel als trainer. Der Rekordmeister maakt nu logischerwijs geen kans meer op de treble, terwijl Flekken met Freiburg naar de halve finale gaat. Eintracht Frankfurt is ook al door, terwijl RB Leipzig-Borussia Dortmund en FC Nürnberg-VfB Stuttgart nog op de planning staan in het bekertoernooi.