Vitesse bevestigt definitief vertrek algemeen directeur en benoemt opvolger

Vitesse bevestigt definitief vertrek algemeen directeur en benoemt opvolger

06-04-2023 16:21 Laatste update: 16:37
13

Pascal van Wijk vertrekt definitief bij Vitesse. De algemeen directeur en de club hebben dit besluit in onderling overleg genomen. Peter Rovers zal de functie van de 52-jarige bestuurder overnemen.

Van Wijk ging vorige maand met ziekteverlof. Recent heeft hij Vitesse ingelicht dat hij aandacht moet besteden aan zijn persoonlijke situatie. "Het is moeilijk om afscheid te nemen, maar het belang van Vitesse staat voorop. Ik heb jarenlang mijn ziel en zaligheid in deze prachtige club gelegd. Mijn vier jaren als algemeen directeur zijn bewogen en uitdagend geweest. Met name de afgelopen maanden waren intensief. Voor de club kan een frisse blik op zaken in de huidige situatie bevorderlijk zijn", zegt Van Wijk op de clubsite.

Waar het Vitesse-hoofdstuk voor Van Wijk eindigt, begint dat van Rovers, die de statutaire verantwoordelijkheden op zich neemt. "Namens Vitesse bedank ik Pascal voor de samenwerking en zijn jarenlange inzet en betrokkenheid. Wij wensen hem alle rust en gezondheid toe. Zoals gezegd pak ik de verantwoordelijkheid om samen met alle collega’s en iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt de schouders eronder te zetten, zodat we met elkaar zo goed mogelijk uit deze uitdagende periode komen."