Juventus en Lukaku horen nare straf voor vervolg Serie A door racisme incident

Juventus en Lukaku horen nare straf voor vervolg Serie A door racisme incident

06-04-2023 18:18
54

Juventus en Romelu Lukaku zijn allebei zwaar gestraft voor het racistische incident tijdens de halve finale van de Coppa Italia. De Belg wordt geschorst vanwege zijn rode kaart en de ploeg uit Turijn moet een gedeelte van de tribune dichthouden tijdens een cruciale wedstrijden.

Op zondag 23 april moet de bekende Curva Sud dichtblijven tijdens de wedstrijd tegen Napoli. Een belangrijk duel voor de bovenste plaatsen in de Serie A. Vanuit dezelfde Curva Sud waren racistische geluiden te horen nadat Lukaku laat de 1-1 binnen schoot tijdens de halve finale van de Coppa Italia. De wedstrijd eindigde ook in een gelijkspel, waardoor alles nog open ligt tijdens de return in Milaan.

Lukaku kreeg door de manier van juichen na zijn gelijkmaker vanaf elf meter, zijn tweede gele kaart. De stiekeme hoop bij Internazionale was dat deze kaart geseponeerd zou worden, omdat de Belg reageerde op de racistische geluiden. Dat is niet het geval waardoor Lukaku één wedstrijd schorsing uit moet zitten. Ditzelfde geldt voor doelman Samir Handanovic, die na afloop van het duel nog rood kreeg.